Policijski službenici volontirali na 5. međužupanijskom natjecanju u ribolovu

Slika PU_KK/Vijesti/2014/06/Rasinja.7.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U subotu, 14. lipnja, policijski službenici Policijske uprave koprivničko – križevačke sudjelovali su u svojstvu volontera prigodom održavanja natjecanja u ribolovu za osobe s invaliditetom.

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Grada Koprivnice održala 5. međužupanijsko natjecanje u ribolovu udicom na plovak na jezeru Rasinja u Rasinji.

Cilj je bio razvoj sporta za osobe s invaliditetom u županiji, integracija u društvo, razvoj tolerancije ka različitostima i uključivanje u društveni život zajednice. Sudjelovalo je 11 ekipa iz pet županija.

Ovom prilikom policijski službenici – volonteri pružali su potrebnu pomoć natjecateljima prilikom samog događanja, priprema za ribolov, hranjenje, te sudjelovanje u svim aktivnostima, prije i za vrijeme natjecanja prema određenim pravilima. 

Policijska uprava koprivničko – križevačka provodi projekt radnog naziva „Dan kao san“, a koji je namijenjen upravo osobama s invaliditetom te ranjivim društvenim skupinama, tako da je sama aktivnost uklopiva i asimilirana s istim. 

Opetovano, uz članove Udruge te inih udruga, razvijala se međusobna suradnja, njegovalo već stečeno prijateljstvo, te nova znanja, kako bi policijski službenici bili što kvalitetniji i bolji u pomoći osobama s invaliditetom. 



Stranica