Poštujte naše znakove: Edukacija prvašića u OŠ "Braća Radić"

Slika PU_KK/Vijesti/2014/09/PNZ16.9._2.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Policijske službenice za preventivu u cestovnom prometu Postaje prometne policije Koprivnica i Službe policije Policijske uprave održale su edukativno predavanje učenicima prvih razreda O.Š. „Braća Radić“ u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove. Zajedničkim prelaskom prometnica u zoni škole djecu su educirale o pravilnom kretanju pješačkim stazama, prelasku preko obilježenog pješačkog prijelaza, te značenju svjetala semafora.

Djeca su učila i o sigurnoj vožnji biciklom, te su još jednom upozorena da moraju nositi zaštitnu kacigu, imati svjetla na biciklu i da se ne smiju kretati sami prometnicama, te da prilikom vožnje u osobnim automobilima moraju biti smješteni u dječjim sjedalicama i vezani sigurnosnim pojasevima na pravilan način.

Predavanju je bilo prisutno devedesetak djece prvih razreda zajedno sa svojim učiteljicama i podijeljeni su im reflektirajući ovratnici.

Ova edukacija je održana u sklopu obilježavanja manifestacije „Europski tjedan kretanja 2014“, koja se održava od 16. do 22. rujna pod nazivom „Naše ulice, naš izbor“.



Stranica