„Poštujte naše znakove“: Predavanja u Koprivničkom Ivancu i Kunovcu

Slika PU_KK/Vijesti/2016/10/PNZ1910_2.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Jučer je, 19. listopada, u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“, policijska službenica za prometnu preventivu u Postaji prometne policije Koprivnica održala učenicima drugih razreda edukativna predavanja u OŠ Koprivnički Ivanec i PŠ Kunovec.

Ovom prilikom djeca su ponovila svoje znanje iz prometa. Upozoreni su na opasnosti koje im prijete, kako da se sigurno kreću pješice u prometu i koriste pješačke prijelaze, te o sigurnoj vožnji biciklom. Upozoreni su da moraju nositi zaštitnu kacigu, imati svjetla na biciklu i da se ne smiju kretati sami prometnicama, te da prilikom vožnje u osobnim automobilima moraju biti vezani sigurnosnim pojasevima na pravilan način.

Ponovljeno je značenje pojedinih znakova koje daju policijski službenici prilikom upravljanja prometom u raskrižjima. Odrađen je i praktični dio prelaska djece preko obilježenog pješačkog prijelaza, te kretanje kolnikom i pješačkim stazama.

Osim toga djeca su educirana o samozaštitom ponašanju, kako postupiti ako nam netko nepoznat priđe, kojim osobama smiju dati svoje osobne podatke o sebi , te kako postupiti ako su sami u kući.



Stranica