Preventivna akcija - biciklisti u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2016/10/biciklisti.19.10.jpg

U srijedu, 19. listopada, od 6 do 10 sati na području Policijske postaje Đurđevac provedena je preventivna akcija usmjerena na bicikliste. U sklopu preventivne akcije, u Novom Virju, policijski službenici održali su i info-točku na temu „Biciklisti u prometu“.  

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U srijedu, 19. listopada, od 6 do 10 sati na području Policijske postaje Đurđevac provedena je preventivna akcija usmjerena na bicikliste. U sklopu preventivne akcije, u Novom Virju, policijski službenici održali su i info-točku na temu „Biciklisti u prometu“.

Preventivnom akcijom obuhvaćen je nadzor prometovanja biciklista kojom prilikom su biciklistima koji nisu zatečeni u težim prekršajima podijeljeni reflektirajući prsluci te leci „Biciklisti u prometu“. Tijekom akcije izvršen je nadzor 24 biciklista te je podijeljeno isto toliko reflektirajućih prsluka, dok prekršaji biciklista nisu utvrđeni.

Ovakvim akcijama Policijska postaja Đurđevac želi potaknuti vozače bicikala na dosljedno poštivanje propisa o pravilnoj označenosti bicikla svjetlosnim uređajima te označenosti biciklista reflektirajućim materijalima, jer uočljiviji biciklist je ujedno i sigurniji biciklist.



Stranica