Poziv građanima na sudjelovanje u 24-satnoj akciji nadzora brzine kretanja vozila

Slika /ikone/mjerenje brzine.JPG

Zainteresirane građane pozivamo da nam od 2. do 12. travnja 2024. godine e-poštom dostave prijedloge mjesta na kojima bi se trebao vršiti nadzor brzine kretanje te da iskažu interes za uključivanje u provedbu akcije

Foto: Ilustracija

Sukladno planu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije ROADPOL održat će se 24-satni nadzor brzine na području cijele Republike Hrvatske i u državama članicama ROADPOL-a.
 
Kako brzina i dalje ostaje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama. Prema statističkim pokazateljima za 2023. godinu, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke od ukupno sedam poginulih osoba u prometnim nesrećama njih tri, odnosno 42,9 posto poginulo je zbog nepropisne i neprilagođene brzine. Negativan trend nastavljen je i u prva dva mjeseca ove godine, te je jedna osoba smrtno stradala zbog neprilagođene brzine kretanja.
 
Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke će se 19. travnja od 00.00 do 24.00 sata dana provoditi akcija nadzora brzine kretanja vozila.
 
Pozivamo građane da se uključe u provođenje akcije na način da nam dostave svoje prijedloge mjesta na kojima bi se trebao obavljati nadzor brzine kretanja ukoliko smatraju da na tim mjestima vozači ne poštuju ograničenja brzine kretanja vozila.
 
Sve zainteresirane građane pozivamo da nam od 2. do 12. travnja 2024. godine putem e-pošte Policijske uprave (koprivnicko-krizevacka@policija.hr) dostave prijedloge mjesta na kojima bi se trebao vršiti nadzor brzine kretanje te da iskažu interes za uključivanje u provedbu akcije.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila