Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa

Slika /ikone/Prometna policija - kontrola.jpg

U proteklom tjednu zabilježeno je 18 kaznenih djela, 24 prometne nesreće i 11 prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA                 
                            
U proteklom tjednu zabilježeno je 18 kaznenih djela, od kojih 15 kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo iz područja maloljetničke delinkvencije, kazneno djelo organiziranog kriminaliteta i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa. Kazneno je prijavljeno 14 osoba.
 
Razriješena su četiri kaznena djela iz ranijih razdoblja, kazneno je prijavljeno šest osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je 11 prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih prekršaj drskog ponašanja, sedam prekršaja svađe i vike te tri prekršaja omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika. Prekršajno je prijavljeno 11 osoba.  

Zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskom natjecanju prijavljena je jedna osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 21 s materijalnom štetom.
 
Nadalje, tijekom produženog vikenda od 29. ožujka do 2. travnja 2024. godine, ukupno je utvrđeno 179 prometnih prekršaja, od kojih 86 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 23 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, sedam prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima i jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.   

Tri vozača su bila uhićena, a dva vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nadzoru prometa kontrolirano je 68 mladih vozača te je utvrđeno pet prometnih prekršaja (prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i četiri ostala prekršaja).

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 29. ožujka u 18.10 sati u Koprivnici, kod 65-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,63 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 30. ožujka u 11.39 sati u mjestu Sveti Ivan Žabno, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 136 kilometara na sat, iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila