Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2024/4/kz.gimnazija.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom proteklog tjedna održane su brojne preventivne aktivnosti

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna na području Policijske postaje Koprivnica, Đurđevac i Križevci, policijski službenici održali su info-točke usmjerene na mlade vozače, vozače osobnih prijevoznih sredstava, bicikala, mopeda i motocikala, kretanje pješaka i tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. Također, info-točke na istu temu održane su u Križevcima i Đurđevcu prilikom održavanja moto-skupova. Sudionici u prometu educirani su o sigurnom sudjelovanju u prometu te su im uručeni preventivni materijali.

Nadalje, policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke su u Osnovnoj školi u Drnju i Područnoj školi u Hlebinama učenicima 8. razreda predstavili kampanju „Postani policajac/policajka“, kojom prilikom su učenici informirani o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.

Također, u Gimnaziji I.Z. Dijankovečkog u Križevcima u organizaciji udruga „Hera“ Križevci i „Kvark“, policijski službenici su učenicima održali edukaciju na temu „Nasilje u vršnjačkim vezama“ te „Nasilje u obitelji“. Učenicima je kroz interaktivni pristup objašnjeno kako se ponašati u „zdravoj“ vezi te na koji način prepoznati elemente toksičnosti u međuljudskim odnosim.   
 

Stranica