Predavanje učenicima u Virju

Slika PU_KK/Vijesti/2014/01/zdrav.virje.2.300.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U četvrtak, 16. siječnja, policijska službenica za nadzor i planiranje - za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave, održala je predavanje za 44 učenika dva osma razreda u OŠ „Prof. V. Šignjara“ u Virju. 

Predavanje na temu „Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola“ održano je u sklopu Komponente 1 Projekta „Zdrav za 5“. Nakon upoznavanja učenika s ciljevima provođenja projekta, te aktivnostima koje su se provele prošle školske godine u sklopu obiju komponenti, predstavljeni su rezultati anketiranja nad njihovim vršnjacima glede problematike zlouporabe i ovisnosti o alkoholu.

Tijekom predavanja učenike se nastojalo osvijestiti o rizicima, što u zdravstvenom što u kaznenopravnom smislu, koje nosi konzumacija alkohola. U predavanju su se koristili primjeri događaja koji su praćeni medijski: imovinski delikti koji su počinjeni pod utjecajem alkohola (uništavanje imovine), razni oblici nasilničkih ponašanja (nasilje u obitelji, narušavanje javnog reda i mira tučnjavom, kaznena djela u kojima su osobe teže ozljeđene) i prometne nesreće pod utjecajem alkohola. 

Učenici su upoznati sa prekršajnim odredbama koje se odnose na konzumaciju alkohola: Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona u ugostiteljskoj djelatnosti, Zakona o trgovini.



Stranica