Prekršaji u cestovnom prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2009/11/alkotest02.jpg

Foto: Ilustracija 

Zbog počinjenja prekršaja u cestovnom prometu, u ponedjeljak, 22. travnja, na Prekršajni sud u Koprivnici doveden je 48 – godišnjak koji je u nedjelju u 23.50 sati između Koledinca i Pustakovca upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,01 g/kg i uzrokovao prometnu nesreću.

Kažnjen je novčanom kaznom od 2 000 kuna, kaznom zatvora od 10 dana, uvjetno na godinu dana i zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci.

Također, doveden je 31 – godišnjak koji je u subotu u 15.40 sati u Koprivnici upravljao mopedom pod utjecajem alkohola od 3,10 g/kg,  za vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta. Kažnjen je kaznom zatvora od 20 dana, uvjetno na godinu dana i zabranom upravljanja vozilima A i M kategorije tri mjeseca.

Na Prekršajni sud u Križevcima doveden je 51 – godišnjak koji je u nedjelju u 17.10 sati u Bojnikovcu upravljao osobnim automobilom pod vidnim utjecajem alkohola, odbio je alkotestiranje, a prethodno je uzrokovao prometnu nesreću. Kažnjen je novčanom kaznom od 3 800, kaznom zatvora od 15 dana i zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci, te je predan u bjelovarski zatvor.

 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.



Stranica