Prekršaji u cestovnom prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2013/08/alkohol čaša.bmp

Foto: Ilustracija 

Danas, 5. rujna na Prekršajni sud u Koprivnici dovedena su dvojica prometnih prekršitelja. 

Doveden je 59 – godišnji vozač koji je u srijedu, 4. rujna, u 20.15 sati u Lepavini upravljao traktorom pod utjecajem alkohola od 2,53 g/kg, te za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta.

Vozač je bio zadržan u posebnim prostorijama policije do otrježnjenja, nakon čega je uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud, gdje je kažnjen novčanom kaznom od 1 800 kuna, zabranom upravljanja motornim vozilima F kategorije šest mjeseci i kaznom zatvora od 16 dana uvjetno na godinu dana. 

Također, doveden je i 42 – godišnji vozač koji je 4. rujna, u 20.15 sati u Lepavini upravljao traktorom pod utjecajem alkohola od 2,36 g/kg, te prije položenog vozačkog ispita. Vozač je također bio zadržan u posebnim prostorijama policije, nakon čega je doveden na prekršajni sud, gdje je kažnjen novčanom kaznom od 1 200 kuna, kaznom zatvora od 20 dana uvjetno na godinu dana i zabranom upravljanja motornim vozilima F kategorije šest mjeseci kada za to stekne uvjete.  

 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčćih uzročnika stradavanja u prometu

 Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.



Stranica