Preventivna akcija "Vidi i klikni" održana u Križevcima

Slika PU_KK/Vijesti/2017/02/klikni.4.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Policijska službenica za prevenciju cestovnog prometa Policijske postaje Križevci  sudjelovala je u preventivno-edukativnim akcijama pod nazivom „Vidi i klikni“ koje provode stručni djelatnici „HAK“-a iz Zagreba, a od kojih je jedna održana u četvrtak, 9. veljače, u dječjem vrtiću „Zraka sunca“ u Križevcima, te dvije danas, 10. veljače u prostorijama „AMK“ Križevci gdje su prisustvovala djeca dječjih vrtića „Čarobna šuma“ i „Sveti Josip“ iz Križevaca.

U akcijama je sudjelovalo ukupno 60-ak djece navedenih vrtića predškolske dobi koji su tom prilikom upoznati s važnim prometnim pravilima i prometnim situacijama koje ih očekuju kao sudionike u prometu te kako pravilno  koristiti nogostupe, prelaziti cestu i kretati se između parkiranih vozila, a prvenstveno  kako prepoznati opasne situacije u prometu.

Ova akcija kao metodu učenja koristi rad, igru i osobno iskustvo preko simulacija prometnih situacija i samom vježbom, što djeca sa zanimanjem prihvaćaju, a ono što ih je najviše razveselilo bila su nastavna pomagala koja su se koristila pri rečenoj edukaciji kao što su semafor za pješake, modeli automobila za napuhavanje te elektroautomobil.

Cilj ovih akcija je pokazati najmlađima koje su posljedice i rizici nekorištenja sigurnosnog pojasa te sjedenja na prednjem sjedalu vozila, kao i rizici koji im prijete ukoliko se u prometu ne ponašaju oprezno. 



Stranica