Preventivne aktivnosti policije u sklopu Europskog dana bez poginulih u prometu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijski službenici Policijske postaje Križevci u cilju povećanja stanja sigurnosti te sprečavanja događanja prometnih nesreća, stradavanja sudionika na prometnicama i obilježavanja Europskog dana bez poginulih u prometu „EDWARD“ u četvrtak, 26. rujna na DC-22 u mjestu Sveti Ivan Žabno, Križevačka ulica i u prostorijama Stanice za tehnički pregled vozila Križevci u suradnji s djelatnicima AMK Križevci i HAK-a, održali su info točke na temu prometovanja mladih vozača, mopeda i motocikala, korištenja zaštitne kacige i sigurnosne sjedalice te 4 ubojice u prometu (alkohol, brzina, pojas i mobitel).
 
Vozačima su dijeljeni letci pod nazivom „Uspori za 10!“, „Podsjetnik za sigurno sudjelovanje u prometu na cestama“, „Savjeti za sigurno sudjelovanje u prometu na cestama“, „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“, „Brzina- najčešći uzrok događanja prometnih nesreća“, „Alkohol- loš vozač“ i „Savjeti za smanjenje stradavanja vozača mopeda, motocikla i mladih vozača“, kao i ostali promidžbeni materijali.
 
Policijske službenice za prevenciju Postaje prometne policije Koprivnica provele su edukacije učenika prvih razreda u Osnovnoj školi Đuro Ester u Koprivnici i Područnoj školi Vinica. Učenici su educirani o tome kako se ponašati u prometu u svojstvu pješaka, biciklista te kako sigurno putovati u automobilima. Posebno je naglašeno samozaštitno ponašanje - korištenje zaštitne kacige, sigurnosnog pojasa i reflektirajućih materijala kako ne bi došlo do stradavanja u prometu. Djeci su podijeljeni promidžbeni materijali Ministarstva unutarnjih poslova.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila