Preventivne aktivnosti tijekom proteklog tjedna

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2024/2/12.2 (1).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom tjedna policijski službenici proveli su brojne preventivne aktivnosti

Foto: Ilustracija

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna policijski službenici su u Kloštru Podravskom i Koprivnici održali info-točke usmjerene na tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, mlade vozače, sudjelovanje pješaka, vozača bicikala i osobnih prijevoznih sredstava u prometu. Prisutnima je ukazano na nužnost poštivanja prometnih propisa, posebice ograničenja brzine kretanja, korištenje sigurnosnog pojasa, vožnju pod utjecajem alkohola, nepropisno korištenje mobitela i sudjelovanje mladih vozača u prometu.
 
U ponedjeljak, 5. veljače održana je edukacija članovima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica na temu sigurnog sudjelovanja pješaka, vozača bicikala i osoba starije životne dobi u prometu. Nadalje, povodom obilježavanja Europskog broja 112, u suradnji sa Službom civilne zaštite, u petak, 9. veljače u dječjem vrtiću u Virju održana je prigodna edukacija o sigurnom sudjelovanju djece u prometu.
 
Također, u proteklom tjednu Policijska postaja Križevci u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Auto moto klubom Križevci u dječjim vrtićima u Križevcima, Svetom Ivanu Žabnu, Gornjoj Rijeci, Svetom Petru Orehovcu i Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci održala je edukativna predavanja u sklopu akcije „Vidi i klikni“. Tom prigodom istaknuta je važnost pravilnog kretanja u prometu, korištenja dječjih autosjedalica i sigurnosnog pojasa.
 
Nadalje, u sklopu nacionalne kampanje „Web heroj“ policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke održali su u srijedu, 7. veljače edukaciju za osobe starije životne dobi u suradnji s Povjerenstvom  za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije. Policijski službenici osvrnuli su se na različite vrste prijevara poput: prijevare s računima, direktorske prijevare, investicijske prijevare, prijevare putem online kupnje, romantične prijevare, „phishing“ mrežne krađe identiteta, krađe identiteta SMS-om, lažnih stranica banaka, krađe identiteta pozivom, zlonamjernih programa za mobilne uređaje i slično. Prisutni su savjetovani o samozaštitnom ponašanju, ali i kako odgovorno koristiti Internet i društvene mreže kroz primjere iz svakodnevnog života i prakse.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica