Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Od ukupno utvrđenih 185 prometna prekršaja, najviše prekršaja se odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja - 99 prekršaja, 21 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA          
                                   
U proteklom tjednu zabilježeno je 49 kaznenih djela, od kojih 15 kaznenih djela općeg kriminaliteta, 17 kaznenih djela organiziranog kriminaliteta, 11 kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije, pet kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa.  

Kazneno je prijavljeno 14 osoba.

Razriješeno je jedno kazneno djelo iz ranijeg razdoblja, za koje su prijavljene dvije osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je šest prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od čega tri prekršaja svađe i vike, prekršaj drskog ponašanja, prekršaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika i jedan ostali prekršaj. Prekršajno je prijavljeno devet osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom.

Nadalje, tijekom vikenda od 9. do 12. veljače 2024. godine, ukupno je utvrđeno 185 prometnih prekršaja, od čega 99 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 21 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i šest prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Jedan je vozač uhićen, a pet vozača je smješteno u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Izvršen je nadzor nad 45 mlada vozača, a isti su počinili četiri prometna prekršaja (prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i dva ostala prekršaja).

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 10. veljače u 00:15 u mjestu Selanec, kod 45-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,60 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 11. veljače u 2:45 u Kenđelovcu,  kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 153 kilometara na sat, iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na otvorenom prostoru. Nije bilo ozlijeđenih osoba.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Stranica