Preventivne aktivnosti tijekom proteklog tjedna

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2024/2/26.2 (4).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sve sudionike u prometu i nadalje pozivamo na dosljedno poštivanje prometnih propisa

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna policijski službenici su u Peterancu i Koprivnici održali info točke usmjerene na tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ i vozače bicikala, kojom prilikom su vozači educirani o tehničkoj ispravnosti svojih vozila, korištenju reflektirajućih materijala i sigurnom sudjelovanju u prometu.
 
Nadalje, tijekom provođenja pojačanog nadzora teretnih automobila i autobusa održane su info točke u Sokolovcu i Križevcima. Tom prigodom vozačima je ukazano na opasnost vožnje pod utjecajem alkohola i nepropisnog korištenja mobitela, držanja dovoljnog razmaka od vozila ispred sebe i desnog ruba kolnika, provjere mrtvog kuta vozila kako ne bi došlo do naleta na pješake i bicikliste prilikom skretanja, korištenje odmora u slučaju umora, te poštivanja prometnih propisa.
 
Policijski službenici su se priključili obilježavanju Dana civilne zaštite te je u suradnji sa Službom civilne zaštite, Elektrom Koprivnica i Graffiti ranchom Legrad, tijekom vikenda u Koprivnici u Ulici Antuna Mihanovića izrađen grafit koji prikazuje žurne službe i njihove brojeve.
 

Pisane vijesti