Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Od ukupno utvrđenih 163 prometna prekršaja, najviše prekršaja se odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja - 51 prekršaj, 28 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA     
                                        
U proteklom tjednu zabilježena su 43 kaznena djela, od kojih 13 kaznenih djela općeg kriminaliteta, dva kaznena djela organiziranog kriminaliteta, 24 kaznena djela iz područja maloljetničke delinkvencije i četiri kaznena djela zlouporabe opojnih droga.   
Kazneno je prijavljeno 16 osoba.

Razriješena su četiri kaznena djela iz ranijih razdoblja, za koja su prijavljene tri osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je 10 prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od čega tri prekršaja svađe i vike, dva prekršaja drskog ponašanja, tri prekršaja tučnjave i dva ostala prekršaja. Prekršajno je prijavljeno 12 osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom.

Nadalje, tijekom vikenda od 23. do 26. veljače 2024. godine, ukupno su utvrđena 163 prometna prekršaja, od čega 51 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 28 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i jedan prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Jedan je vozač uhićen, a dva vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Tijekom pojačanog nadzora prometa u prekršaju je zatečen jedan recidivista.

Izvršen je nadzor nad 77 mladih vozača, a isti su počinili 14 prometnih prekršaja (šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest ostalih prekršaja).

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 25. veljače u 11:40 u Virju, kod 41-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 3,02 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 24. veljače u 12:13 u Kalinovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 145 kilometara na sat, iako je ograničenje 90 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu i požar na prometnom sredstvu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a vlasnici materijalnu štetu procjenjuju na oko 2700 eura.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Stranica