Preventivne aktivnosti tijekom proteklog tjedna

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2024/3/11624150_2835283.JPG
  • Slika
  • Slika

Tijekom tjedna policijski službenici proveli su brojne preventivne aktivnosti

Foto: PU koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom tjedna, od 26. veljače do 3. ožujka policijski službenici Policijske postaje Đurđevac su u suradnji s Auto klubom Đurđevac i Hrvatskim auto klubom proveli edukativna predavanja u dječji vrtićima na đurđevačkom području u sklopu akcije „Vidi i klikni“. Tijekom predavanja istaknuta je važnost pravilnog sudjelovanja u prometu, a djeca  su učila i razvijala vještine važne za pravilno sudjelovanje u cestovnom prometu.

Na koprivničkom i križevačkom području policijski službenici su održali info-točke usmjerene na najugroženije sudionike u prometu, vozače bicikala, vozače osobnih prijevoznih sredstava, mlade vozače te „4. glavne ubojice u prometu“. Tom prilikom sudionici u prometu su educirani kako pravilno sudjelovati u prometu  te su im dijeljeni preventivni materijali Policijske uprave koprivničko-križevačke. Također, u srijedu, 28. veljače u dječjem vrtiću u Koprivničkim Bregima održana je edukacija predškolske djece na temu sudjelovanja djece u prometu i djece biciklista. Nakon edukacije održano je natjecanje u spretnosti vožnje, a najspretniji vozači bicikala darivani su preventivnim materijalima.

Nadalje, policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke su u osnovnim školama u Rasinji i Ferdinandovcu u sklopu preventivnih aktivnosti, učenicima predstavili kampanju „Postani policajac/policajka“, kojom prilikom su učenici informirani o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.

Također, u Koprivničkim Bregima održana je edukacija za ukupno 73 roditelja učenika od 1. do 5. razreda, a vezano za preventivne projekte „ Zajedno protiv govora mržnje“ i „Sigurnost i zaštita djece na internetu i društvenim mrežama“ (vršnjačko nasilje, ovisnosti o internetu te elektroničko zlostavljanje). Predavanja na iste teme održana su i učenicima u osnovnim školama u Rasinji i Ferdinandovcu te u područnim školama u Podravskim Sesvetama, Suhoj Kataleni, Prugovcu i Kozarevcu.

U sklopu nacionalne kampanje „Web heroj“ policijski službenici su 28. veljače, u prostorijama Gospodarske komore Koprivničko-križevačke županije održali edukativno predavanje za obrtnike i tvrtke. Tom prilikom policijski službenici osvrnuli su se na različite vrste prijevara poput: prijevare s računima, investicijske prijevare, direktorske prijevare, prijevare putem online kupnje, romantične prijevare, „phishing“ mrežne krađe identiteta, krađe identiteta SMS-om, lažnih stranica banaka, krađe identiteta pozivom, zlonamjernih programa za mobilne uređaje i slično. Prisutnima su dati savjeti kako se zaštiti od navedenih prijevara te su im podijeljeni preventivni materijali kampanje.
      
         
 

Pisane vijesti