Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa

Slika /ikone/bljeskalica.auto.kc.jpg

U proteklom tjednu zabilježeno je 36 kaznenih djela, 19 prometni nesreća, osam prekršaja narušavanja javnog reda i mira i dva požara

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA     
                                        
U proteklom tjednu zabilježeno je 36 kaznenih djela, od kojih osam kaznenih djela općeg kriminaliteta, devet kaznenih djela organiziranog kriminaliteta, 13 kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije i šest kaznenih djela zlouporabe opojnih droga. Kazneno je prijavljeno 14 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je osam prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od čega četiri prekršaja svađe i vike, prekršaj drskog ponašanja, prekršaj davanja alkoholnih pića osobama pod utjecajem alkohola, prekršaj držanja životinja bez nadzora i jedan ostali prekršaj. Prekršajno je prijavljeno 12 osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 15 s materijalnom štetom.
 
Nadalje, tijekom vikenda od 1. do 4. ožujka 2024. godine, ukupno je utvrđeno 165 prometnih prekršaja, od čega 72 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 23 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja upravljanja vozilom u vrijeme izrečene zabrane i sedam prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Dva vozač su bila uhićena, a tri vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Izvršen je nadzor nad 40 mladih vozača, a isti su počinili devet prometnih prekršaja (sedam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa).

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 1. ožujka u 23.30 sati u Koprivnici na Peteranskoj cesti, kod 48-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,45 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 2. ožujka u 23.25 sati u Kenđelovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 131 kilometar na sat, iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu i požar na otvorenom prostoru. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a vlasnici materijalnu štetu procjenjuju na oko 12.000 eura.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti