Preventivne aktivnosti tijekom proteklog tjedna

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2024/3/11742694_2867752.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom proteklog tjedna održane su brojne preventivne aktivnosti

Foto: PU koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna održane su brojne preventivne aktivnosti, pa je tako od 4. do 7. ožujka, u srednjim školama u Koprivnici i Đurđevcu, policijski službenici su u suradnji s Auto klubom Koprivnica i Đurđevac te Hrvatskim auto klubom održali edukativna predavanja u sklopu projekta „KLIK-navika odgovornog ponašanja“. Projekt ima za cilj educirati buduće mlade vozače o opasnostima i posljedicama do kojih dolazi zbog nepoštivanja prometnih propisa. Nakon teoretskog djela, učenici su imali priliku isprobati „Simulator prevrtanja“, odnosno što se događa prilikom okretanja vozila u slučaju prometne nesreće, važnost korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje kao i posljedice koje mogu nastati ako osobe u vozilu nisu vezane sigurnosnim pojasom. 

Također, 6. ožujka, kod dječjeg vrtića u Virju održana je preventivna akcija „Siguran prijevoz djece u vozilima“. Tijekom akcije provedena je kontrola korištenja dječjih auto sjedalica u vozilima te su roditelji educirani o pravilnom načinu postavljanja dječjih autosjedalica i pravilnom korištenju sigurnosnim pojasom.   

Nadalje, policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke su u osnovnim školama u Križevcima, Svetom Petru Orehovec, Svetom Ivanu Žabno, Koprivnici, Novigradu Podravskom, Sokolovcu, Podravskim Sesvetama, Kloštru Podravskom i Kalinovcu, učenicima 8. razreda predstavili kampanju „Postani policajac/policajka“, kojom prilikom su učenici informirani o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.

Također, u Osnovnoj školi Molve održana je edukacija za učenike 6. i 7. razreda, vezano za preventivne projekte „ Zajedno protiv govora mržnje“ i „Sigurnost i zaštita djece na internetu i društvenim mrežama“ (vršnjačko nasilje, ovisnosti o internetu te elektroničko zlostavljanje).
 

Pisane vijesti