Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Od ukupno utvrđena 232 prometna prekršaja, najviše prekršaja se odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja - 96 prekršaja, 25 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA 
                                            
U proteklom tjednu zabilježeno je 17 kaznenih djela, od kojih pet kaznenih djela općeg kriminaliteta, 11 kaznena djela iz područja maloljetničke delinkvencije i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa.    
Kazneno je prijavljeno šest osoba.
Razriješeno je jedno kazneno djelo iz ranijeg razdoblja, za koje je prijavljena jedna osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je pet prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od čega dva prekršaja svađe i vike, prekršaj drskog ponašanja, prekršaj davanja pića osobama pod utjecajem alkohola i prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika. Prekršajno je prijavljeno šest osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 21 s materijalnom štetom.

Nadalje, tijekom vikenda od 8. do 11. ožujka 2024. godine, ukupno su utvrđena 232 prometna prekršaja, od čega 96 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 25 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i pet prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Četiri vozača su uhićena, a tri su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Tijekom pojačanog nadzora prometa u prekršaju su zatečena dva recidivista. Izvršen je nadzor nad 61 mladim vozačem, a isti su počinili 11 prometnih prekršaja (tri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretnja, prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest ostalih prekršaja).

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 10. ožujka u 17:10 u mjestu Borovljani, kod 33-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,58 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 10. ožujka u 21:17 u Kalinovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 122 kilometara na sat, iako je ograničenje 90 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu. Nije bilo ozlijeđenih osoba.  

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečena je jedna osoba mlađa od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti