Preventivne aktivnosti tijekom proteklog tjedna

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2024/4/29.4 (4).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su održali nekoliko preventivnih aktivnosti

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna policijski službenici su  u Stanici za tehnički pregled vozila u Koprivnici održali info-točku usmjerenu na vozače mopeda i motocikala. Tom prilikom skrenuta im je pozornost na korištenje zaštitne kacige i vršenja preventivnih tehničkih pregleda mopeda i motocikala, a posebice prije početka sezone vožnje.
 
Nadalje, u srijedu, 24. travnja u suradnji s Auto-klubom Đurđevac Policijska postaja Đurđevac održala je edukaciju trećih i četvrtih razredna srednjih škola pod nazivom „Sekunda koja život znači“. Tom prigodom, učenici koji će uskoro postati mladi vozači upoznati su s obvezama mladih vozača, najčešćim uzrocima prometnih nesreća, važnosti korištenja sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige, opasnostima vožnje pod utjecajem opojnih sredstava i nepropisne uporabe mobitela, kao i stjecanju pozitivnih navika tijekom edukacije u autoškoli.
 
U petak, 26. travnja Služba za javni red i sigurnost ove Policijske uprave u suradnji s Centrom za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ u Koprivnici održali su 11. natjecanje iz poznavanja prometnih propisa „Ja u prometu“. Na natjecanju su sudjelovale ekipe iz Virovitice, Varaždina, Križevaca, Velike Gorice, Đurđevca i Koprivnice. Osim pismenog dijela, natjecanje je obuhvaćalo motoričke igre i poligon vještine spretnosti upravljanja biciklom.


 

Stranica