Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/bljeskalica.auto.kc.jpg

U proteklom tjednu zabilježeno je 30 kaznenih djela, 21 prometna nesreća, požar na prometnom sredstvu i šest prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA     
                                        
U proteklom tjednu zabilježeno je 30 kaznenih djela, od kojih šest kaznenih djela općeg kriminaliteta, šest kaznenih djela organiziranog kriminaliteta, devet kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije i devet kaznenih djela zlouporabe opojnih droga. Kazneno je prijavljeno 11 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je šest prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih tri prekršaja svađe i vike, prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, odavanje pijančevanju na javnom mjestu i jedan ostali prekršaj. Prekršajno je prijavljeno devet osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 16 s materijalnom štetom.
 
Nadalje, tijekom vikenda od 3. do 6. svibnja 2024. godine, ukupno su utvrđena 224 prometna prekršaja, od čega 113 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 23 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, sedam prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima i tri prekršaja upravljanja vozilima u vrijeme izrečene zabrane. 
  
Nadalje, kontrolirano je 44 mlada vozača te je utvrđeno 17 prometnih prekršaja.  

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 4. svibnja u 21.20 sati u Molvama u Ulici Mihovila Pavleka Miškine, kod 33-godišnjeg vozača traktora, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,88 promila.

Najveća brzina kretanja u naselju zabilježena je u subotu, 4. svibnja u 14.59 sati u Svetom Ivanu Žabno, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 122 kilometra na sat, iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

Najveća brzina kretanja izvan naselja zabilježena je u subotu, 4. svibnja u 19.24 sati na državnoj cesti broj 2, u Općini Kalinovac, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 127 kilometara na sat, iako je ograničenje 90 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na prometnom sredstvu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a vlasnik materijalnu štetu procjenjuje na 15.000 eura.    

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti