Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2024/5/IMG_0026.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom proteklog tjedna održane su brojne preventivne aktivnosti

Foto: PU koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna policijski službenici su u suradnji s Auto-klubom Đurđevac održali edukaciju trećih i četvrtih razredna srednjih škola pod nazivom „Sekunda koja život znači“. Također, u autoškoli „Instruktažni centar“ u Križevcima održana je edukacija edukacija budućih vozača na temu sigurnog sudjelovanja u prometu, uzrocima događanja i posljedicama prometnih nesreća.
 
Izvršena je i edukacija pripadnika Školske prometne jedinice Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Križevcima. Osim teorijskog dijela vezanog uz upravljanje prometom i pružanje pomoći sudionicima u prometu, pripadnici su u praktičnom dijelu educirani o znakovima koje daju ovlaštene službene osobe.
 
Na Zrinskom trgu u Koprivnici policijski službenici održali su info točku o sigurnom kretanju u prometu i zainteresiranim građanima izvršili registraciju bicikla, tom prilikom registrirano je više desetaka bicikala.
 
U dječjem vrtiću Maslačak u Đurđevcu održana je edukacija starijoj odgojnoj skupini o sigurnom kretanju pješaka i prometovanju biciklima. Nakon edukacije, najmlađi sudionici u prometu naučeno znanje i svoje vještine pokazali su na poligonu.
 
Tijekom proteklog tjedna u sklopu tehničkih pregleda traktora na terenu u Kuzmincu, Cirkveni i Donjoj Glogovnici održane su tribine usmjerene na vozače traktora. Tom prigodom vozačima traktora skrenuta je pozornost na poštivanje prometnih propisa, a posebice na tehničku ispravnost vozila, vožnju pod utjecajem alkohola, prijevoz osoba u traktoru i priključnim vozilima, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, čišćenje blata s prometnica i drugo.
 
U sklopu održavanja „Rally Kalnik 2024“ u prostorima Auto-moto kluba Križevci održana je edukacija usmjerena na „4 glavne ubojice u prometu“, vozače mopeda i motocikala, te sigurno sudjelovanje u prometu.

Nadalje, policijski službenici sudjelovali su na biciklijadi Gimnazije Fran Galović u sklopu škole u prirodi gdje su prisutni promicali zdrav način života te učili o eko sustavu te očuvanju okoliša. U Osnovnoj školi u Virju u sklopu Dana otvorenih vrata, policijski službenici su provodili aktivnosti vezane uz projekt „Zdrav za 5“ te je prisustvovalo oko 250 djece osnovnoškolskog uzrasta.
 
Također, u službenim prostorijama NK „Slaven Belupo održane su radionice za dvije grupe polaznika škole nogometa na temu „Zajedno protiv govora mržnje“, „Budi navijač, a ne razbijač“, kao i „Sigurnost djece na Internetu“ (vršnjačko nasilje, elektroničko zlostavljanje, ovisnosti o internetu i video igricama), te opasnostima koje vrebaju na internetu (govor mržnje, verbalno nasilje i sl.).

U sklopu obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske službe, Policijska postaja Đurđevac sudjelovala je u provođenju aktivnosti vezanih uz pružanje hitne medicinske pomoći građanima s ciljem kako spasiti život.
 
U Srednjoj školi Ivan Seljanec u Križevcima, održano je predstavljanje zanimanja policajac, za učenike 1. i 3. razreda. Tom prilikom učenici su informirani o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.
 

Pisane vijesti