Preventivne aktivnosti tijekom tjedna

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/03/24.3. (4).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Svrha preventivnih aktivnosti je promicanje prometne kulture svih sudionika u prometu, a s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijski službenici su tijekom tjedna održali info točke u Đurđevcu, Koprivnici i Sokolovcu, a bile su usmjerene na vozače motocikala, mopeda i bicikala te pješake.

Prisutni građani su savjetovani da upravljaju tehnički ispravnim biciklima, mopedima i motociklima, da u vrijeme smanjene vidljivosti (kiša, magla, noć) obavezno pale svjetla, te poštuju prometna pravila. 
Također, isti su upoznati sa  tzv. "četiri ubojice u prometu" te upućeni na samozaštitno ponašanje - korištenje zaštitne kacige, reflektirajućih materijala i dr. Mladim vozačima je skrenuta pozornost na prilagođavanje brzine uvjetima na kolniku te poštivanje prednosti prolaska.

U srijedu, 22. ožujka policijske službenice Službe za javni red i sigurnost te Policijske postaje Koprivnica provele su zajedničke preventivne aktivnosti na mjestima većih okupljanja u Koprivnici. Aktivnosti su bile usmjerene na tzv. "četiri ubojice u prometu - alkohol, brzina, pojas, mobitel". Osim korisnih savjeta, prisutni vozači imali su priliku osjetiti dezorijentiranost, nesigurnost u koraku, smanjenje racionalnog odlučivanja i koordinacije koji nastaju uslijed konzumacije alkohola korištenjem tzv. pijanih naočala
 
Nadalje, kako bi  se stradavanje najmlađih sudionika u prometu svelo na najmanju moguću mjeru i postigla veća informiranost roditelja o važnosti sigurnog prijevoza djece u vozilima, s naglaskom na pravilno postavljanje auto-sjedalice u vozilu i pravilan smještaj djeteta, vršen je i pregled auto-sjedalica.
 
Svrha preventivnih aktivnosti je promicanje prometne kulture svih sudionika u prometu, a s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica, ukazivanje na poželjno ponašanje u prometu te poštivanje prometnih propisa.
 
Prisutnima su dijeljeni promidžbeni materijali Policijske uprave i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila