Sažetak prometnih nesreća u protekla 24 sata

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Oboje vozača nakon što su prouzročili prometne nesreće napustili su mjesto događaja te je jedna vozačica naknadno pronađena i protiv  nje će biti pokrenut prekršajni postupak. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: nepropisno kretanje parkiralištem i nepropisno uključivanje u promet.
 
Ponovno podsjećamo vozače da u slučaju događanja prometne nesreće samo s materijalnom štetom kad na mjestu nesreće nema vlasnika vozila ili vlasnika druge oštećene stvari, vozač je dužan vlasniku ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću.

Novčanom kaznom u iznosu od 390 do 920 eura kaznit će se vozač ako drugom sudioniku u prometnoj nesreći ili osobi vlasniku oštećenog vozila ili druge stvari ne ostavi svoje podatke ili ne popuni Europsko izvješće i napusti mjesto prometne nesreće.

Vozaču koji je proglašen krivim za prekršaj iz čl. 176 Zakona o sigurnosti prometa na cestama izreći će se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje šest mjeseci.
Vozaču motornog vozila se u evidenciju upisuju tri negativna prekršajna boda ako je pravomoćnom odlukom o prekršaju proglašen krivim.        
 

Pisane vijesti | Promet i vozila