Preventivne aktivnosti tijekom tjedna

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/06/edukacija.16.6.3.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici održali edukacije članovima moto kluba te djeci vrtićkog i školskog uzrasta

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U suradnji policijskih službenika Policijske uprave koprivničko-križevačke i MK Roosters u petak, 9. lipnja, održana je edukacija članovima rečenog moto kluba i njihovim gostima.
 
Tom prigodom skrenuta je pozornost na sudjelovanje mopeda i motocikala u prometu, poštivanje prometnih propisa koji se odnose na tehničku ispravnost motocikala, vozačku dozvolu, zaštitnu kacigu i motorističko odijelo, prijevoz osoba na motociklu, vožnju pod utjecajem alkohola, brzinu kretanja, poštivanje prednosti prolaska, uvažavanje ostalih sudionika u prometu, poduzimanje pojedinih radnji u prometu, naglo kretanje s mjesta i drugo. 
Članovima kluba i njihovim gostima iz Đurđevca prezentirane su tzv. „pijane naočale“, te su im uručeni preventivni materijali policijske uprave.
 
Nadalje, tijekom ovog tjedna Policijsku upravu posjetila su djeca Dječjeg vrtića "Smješak" iz Koprivnice te učenici drugih razreda OŠ „Đuro Ester“.
Prilikom posjeta djeci je prezentiran rad policijskih službenika, radni prostori i službena vozila.

Također, provedena je edukacija o sigurnom kretanju djece u prometu u svojstvu pješaka, biciklista i putnika u vozilu. Najviše zanimanja djeca su iskazala za službena vozila motocikle, ali i rad kriminalističke policije.
 
 
 

Stranica