Udružili se radi krijumčarenja stranih državljana

Slika /ikone/krim policija.2.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja petorica osumnjičenika su predana pritvorskom nadzorniku Pritvorske jedinice Policijske uprave Zagrebačke, a kaznena prijava podnesena je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te u suradnji s Ravnateljstvom policije, Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom turskih državljana starosti 39 i 46 godina te petoricom hrvatskih državljanina starosti 19, 23, 44, 52 i 22 godine, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela zločinačkog udruženja i protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma počinjenog u sastavu zločinačkog udruženja.  

Nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je prvoosumnjičeni 39 – godišnji turski državljanin, od početka kolovoza 2022. do 15. lipnja ove godine povezao u zajedničko djelovanje ostale osumnjičenike s više nepoznatih osoba. Potom su izvan graničnih prijelaza prevezli najmanje 138 stranih državljana iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku i stekli nepripadnu imovinsku korist od najmanje 198.000 eura. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja petorica osumnjičenika su predana pritvorskom nadzorniku Pritvorske jedinice Policijske uprave Zagrebačke, a kaznena prijava podnesena je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon