Preventivne aktivnosti tijekom tjedna

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/06/30.06 (3).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj preventivnih akcija je pozitivno utjecati na svijest svih sudionika u prometu u cilju sprečavanja kršenja prometnih propisa, događanja prometnih nesreća te stradavanja sudionika

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U srijedu, 28. lipnja u Koprivnici i Kloštru Podravskom održane su info točke usmjerene na tzv. „četiri ubojice u prometu“ - alkohol, brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela, mlade vozače i vozače bicikala. 
Policijski službenici su građanima ukazali na nužnost poštivanja prometnih propisa, posebice odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje se odnose na alkoholiziranost vozača, brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela, te na opasnosti kršenja drugih prometnih propisa i pozvali ih da i nadalje poštuju prometne propise.
Prisutni su savjetovani o sigurnom sudjelovanju u prometu kao i te upoznati s posljedicama i sankcijama koje ih slijede ukoliko ih se ne pridržavaju. Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno dijeljeni su promotivni letci, privjesci za ključeve, blokovi za pisanje i drugi promotivni materijali, a poseban naglasak usmjeren je na problem konzumacije alkohola, a potom i sudjelovanja pod utjecajem alkohola u prometu na cesti.
 
U četvrtak, 29. lipnja u Zabavno Avanturističkom Parku „Pitagora“ u Križevcima gdje se održava ljetni kamp, održano je predavanje djeci kako pravilno i sigurno sudjelovati u prometu. Djeci su upoznata s opasnostima koje ih kao sudionike očekuju na našim cestama, te su u praktičnom djelu pokazali veliki interes u ulozi policajca i vozača. Na samom kraju predavanja podijeljeni su promidžbeni materijali.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila