Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/10/9.10. prevencija (2).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno dijeljeni su i promotivni materijali

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivne akcije “Poštujte naše znakove” od 22. rujna do 2. listopada policijski službenici Policijske postaje Đurđevac u suradnji s djelatnikom AK Đurđevac posjetili su 22  prva razreda u osnovnim i područnim školama na području Policijske postaje Đurđevac. Također, policijska službenica Službe za javni red i sigurnost održala je edukaciju u COOR Podravsko sunce u Koprivnici za vrtićku skupinu te učenike 1. i 2. razreda. Djeca su učila o sigurnom sudjelovanju u prometu u svojstvu pješaka, biciklista i putnika u vozilima.

Nadalje, policijska službenica Policijske postaje Đurđevac u suradnji s vodičem službenog psa Interventne jedinice policije, posjetila je dječji vrtić u Ferdinandovcu, dok su policijski službenici Policijske postaje Koprivnica i policijska službenica Službe za javni red i sigurnost posjetili dječji vrtić u Novigradu Podravskom te su djeca imala priliku razgledati policijsko vozilo, opremu i uređaje koje koriste policijski službenici.

U Osnovnoj školi u Rasinji, održan je „Program prometne kulture za najmlađe – Jumicar“ u suradnji tvrtke Jumicar Hrvatske, Policijske uprave koprivničko-križevačke i Policijske postaje Koprivnica, Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, DVD-a Rasinja i OŠ Andrije Palmovića. Učenici su sudjelovali u radionicama te su na postavljenom prometnom poligonu Jumicar učili o prometnim situacijama i važnim prometnim pravilima.

Također, održane su i info-točke u Štaglincu i Novigradu Podravskom na temu "četiri ubojice u prometu", kretanje pješaka i prometovanje biciklista.

Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova, posebice na bicikliste da koriste zaštitnu kacigu i reflektirajuće materijale, vozači i putnici u motornim vozilima da koriste sigurnosni pojas, makar vožnja trajala svega nekoliko minuta, a djecu u automobilima prevozite na stražnjim sjedalima uz obvezno korištenje sigurnosnih pojaseva i dječjih autosjedalica.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica