Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.2.jpg

Sankcionirano je 212 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 6. do 9. listopada 2023. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća, od kojih četiri s materijalnom štetom i jedna s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: nepropisno kretanje vozila na kolniku (3), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (1), brzina neprimjerena uvjetima (1).
 
Sankcionirano je 212 prometnih prekršaja od čega 13 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 133 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje te prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 7. listopada 2023. godine u 3 sata u Koprivnici u Ulici Ante Neimarevića, kod 47-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,47 promila.
 
Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 7. listopada 2023. godine u 12.29 sati u Virju u Ulici Mitrovica, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 131 kilometar na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.
 
Jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je pušten. Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom izvršen je nadzor nad 51 mladim vozačem, a isti su počinili šest prometnih prekršaja (pojas – 2, brzina – 2, alkohol - 1 i ostalo – 1).
 
S ciljem smanjenja stradavanja osoba u prometnim nesrećama na području Policijske uprave koprivničko-križevačke od 9. do 15. listopada 2023. godine provoditi će se pojačani nadzor korištenja mobitela i drugih uređaja, te sigurnosnog pojasa.

U suradnji s Policijskom upravom međimurskom, virovitičko-podravskom i bjelovarsko-bilogorskom u četvrtak, 12. listopada provesti će se akcija nadzora korištenja mobitela i sigurnosnog pojasa.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora, policijski službenici će vršiti nadzor korištenja mobitela i drugih uređaja, te sigurnosnih pojaseva od strane vozača, ali i svih putnika. Posebna pozornost biti će posvećena pravilnom prijevozu djece u vozilima.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila