Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/10/preventivne aktivnosti 16.10 (3).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici su osim savjeta o samozaštitnom ponašanju dijelili i prigodne promotivne materijale

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U osnovnim školama Novigrad Podravski, Koprivnički Bregi i Koprivnički Ivanec, policijska službenica za preventivu Policijske postaje Koprivnica u suradnji s djelatnicima Hrvatskog autokluba i Auto kluba Koprivnica, provela je ispitni rok za polaganje ispita - osposobljavanje za vozače bicikla. Prije provođenja pisanog djela ispita, provedena je edukacija učenika na temu biciklisti u prometu, nakon čega je uslijedio praktični dio ispita kojom prilikom je učenicima prezentirano značenje fizičkog upravljanja prometom od strane policijskih službenika.
 
U Kloštru Podravskom policijski službenici su održali info točku usmjerenu na sudjelovanje u prometu pješaka, biciklista i vozača osobnih prijevoznih sredstava. Prisutnima je skrenuta pozornost na najčešće prekršaje koje čine pješaci, biciklisti i vozači osobnih prijevoznih sredstava te su im podijeljeni prigodni preventivni materijali. 
 
U Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ u Koprivnici u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, održan je integrirani nastavni dan pod nazivom „Zajedno za siguran svijet“ u kojem su sudjelovali policijski službenici ove Policijske uprave, Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica, Civilne zaštite Koprivnica, Hitne službe, Crvenog križa, Hrvatske gorske službe spašavanja i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnica. Učenici i polaznici Centra izrađivali su plakate i radove na temu žurnih službi i spašavanja, nakon čega je organizirana izložba radova. Policijski službenik interventne policije održao je vježbu detekcije opojnih droga, dok su navedene službe predstavile svoj rad i opremu. Održane su i različite sportske igre koje su pripadnici rečenih službi održali zajedno ili protiv učenika i polaznika Centra. Pobjednici sportskih igara bili su učenici i polaznici Podravskog sunca.
 

Pisane vijesti