Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Utvrđeno je ukupno 145 prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 13. listopada do 16. listopada 2023. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke utvrđeno je ukupno 145 prometnih prekršaja od čega: osam prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 49 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj korištenja mobitela za vrijeme vožnje, prekršaj upravljanja u vrijeme izrečene zabrane i devet prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.
 
Izvršen je nadzor 37 mladih vozača, a isti su počinili sedam prometnih prekršaja (alkohol – 2, pojas – 1, brzina – 1, i ostalo – 3).
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 15. listopada u 12:50 u Koprivnici, u Mosnoj ulici, kod 43-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 4,43 promila.
 
Najveća brzina kretanja utvrđena je u subotu, 14. listopada u 9:10 u Budančevici, u Ulici Stjepana Radića, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 117 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.
 
Nadalje, vezano na prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom (jedna osoba lakše ozlijeđena), koja se dogodila u subotu, 14. listopada u 13:10 u Gregurovcu gdje je vozač radnim strojem prouzročio prometnu nesreću i napustio mjesto događaj, a da ozlijeđenoj osobi nije pružio pomoć, niti je o događaju izvijestio policiju i sačekao dolazak policijskih službenika koji obavljaju očevid.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je prometnu nesreću prouzročio 49-godišnji vozač, koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim radnim strojem (kombajnom) prije stjecanja prava na upravljanje vozilima.
Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 49-godišnjeg vozača je podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu općinskog suda.   

Od 9. do 15. listopada na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor korištenja mobitela i drugih uređaja, te sigurnosnog pojasa (akcija Focus on the Road – distrakcija). Policijski službenici izvršili su nadzor nad 656 vozila, te sankcionirali 415 prekršaja, od čega 21 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela i 91 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa.

U sklopu predstojećeg tjedna policijski službenici će prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevozu djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača traktora i bicikala, pješaka te recidivista. Pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila