Tjedna informacija za 9. do 15. listopada 2023. godine

Slika /ikone/policija natpis3.jpg

U proteklom tjednu zabilježeno je 36 kaznenih djela, 23 prometne nesreće, četiri požara i sedam prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA   
                                  
U proteklom tjednu zabilježeno je 36 kaznenih djela, od kojih 10 kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta, tri kaznena djela organiziranog kriminaliteta, 10 kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije, 11 kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa. Kazneno je prijavljeno 14 osoba.

Razriješena su tri kaznena djela općeg kriminaliteta iz ranijeg razdoblja, za koja su prijavljene tri osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je sedam prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih četiri prekršaja svađe i vike, dva prekršaja omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika i prekršaj davanja alkoholnih pića osobama pod utjecajem alkohola. Prekršajno je prijavljeno sedam osoba.  
 
STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježeno je šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 17 s materijalnom štetom.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na otvorenom prostoru i dva požara na prometnim sredstvima. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a ukupna materijalna šteta procjenjuje se na oko 3200 eura.
   
OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti