Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/11/info točke 27.11 (2).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sve sudionike u prometu i nadalje pozivamo na dosljedno poštivanje prometnih propisa

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom tjedna održane su edukacije u Osnovnoj školi Drnje s pripadajućim područnim školama, a učenicima prvih razreda podijeljene su reflektirajuće kabanice, te se učenike potaknulo na nošenje istih u slučaju kiše i snijega, kao i korištenje reflektirajućih materijala tijekom sudjelovanja u prometu.

U Osnovnoj školi u Đurđevcu i Osnovnoj školi Ivan Lacković Croata u suradnji s Auto klubom Đurđevac i Policijskom postajom Đurđevac, u Kalinovcu je održano polaganje prometnih propisa za vozače bicikala u petim razredima, a nakon uspješno položenog pismenog dijela uslijedio je praktični dio ispita na poligonu.

Također, policijske službenice posjetile su djecu u Dječjem vrtiću Igra u Koprivnici, kojom prilikom su provele edukaciju na temu sigurnog kretanja pješaka i biciklista u prometu i opasnostima nepropisnog korištenja mobitela, te korištenje dječjih autosjedalica i sigurnosnih pojaseva.
 
Nadalje, u sklopu akcije „Dani tehničke ispravnosti vozila 2023“ u Križevcima je održana info točka usmjerena na tehničku ispravnost vozila, nastupanje zimskih uvjeta na cestama, te na tzv. četiri glavne ubojice u prometu. Također, održana je edukacija za vozače traktora u Gotalovu u sklopu organiziranih tehničkih pregleda traktora. Prisutnima je skrenuta pozornost na poštivanje prometnih propisa, a posebice na tehničku ispravnost vozila, vožnju pod utjecajem alkohola, prijevoz osoba u traktoru i priključnim vozilima, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, čišćenje blata s prometnica i drugo.

Sve sudionike u prometu i nadalje pozivamo na dosljedno poštivanje prometnih propisa.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila