Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Stop policija1.jpg

U proteklom tjednu zabilježeno je 19 kaznenih djela, 16 prometnih nesreća, pet prekršaja narušavanja javnog reda i mira, dva požara te je tijekom vikenda utvrđen 241 prometni prekršaj 

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA   
                                          
U proteklom tjednu zabilježeno je 19 kaznenih djela, od kojih 13 kaznenih djela općeg kriminaliteta, šest kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa. Kazneno je prijavljeno 12 osoba. 
Razriješeno je jedno kazneno djelo iz ranijeg razdoblja, za koje je prijavljena jedna osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je pet prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od čega dva prekršaja svađe i vike, dva prekršaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika i prekršaj davanja alkoholnih pića osobama pod utjecajem alkohola. Prekršajno su prijavljene četiri osobe.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 14 s materijalnom štetom.

Nadalje, tijekom vikenda od 24. do 27. studenoga utvrđen je 241 prekršaj, od čega 28 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 117 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 33 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, tri prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, prekršaj upravljanja u vrijeme izrečene zabrane i četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Izvršen je nadzor 65 mladih vozača, a isti su počinili 14 prometnih prekršaja (dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj upravljanja za vrijeme izrečene zabrane, prekršaj odbijanja testiranja na prisutnost droge u organizmu, prekršaj prekoračenja brzine i sedam ostalih prekršaja).

Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda utvrđena je u subotu, 25. studenoga u 23:15 u mjestu Donja Glogovnica, kod 47-godišnjeg vozača traktora, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,78 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u petak, 24. studenoga u 15:42 u Reki, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 126 kilometara na sat, iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu  zabilježena su dva požara na građevinskim objektima. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 15.000 eura.  

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti