Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/12/Služba i PP KC (2).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U proteklom tjednu održane su brojne edukacije na temu sigurnosti djece i mladih u prometu

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijske službenice su u suradnji sa Službom civilne zaštite Koprivnica, u Osnovnoj školi Gola učenicima od 1. do 4. razreda održale predavanje iz područja zaštite i spašavanja, te poštivanja prometnih propisa. U osnovnim školama u Đurđevcu održane su edukacije učenicima prvih razreda, te su podijeljene reflektirajuće kabanice. Dok je u Osnovnoj školi Kalinovac održano polaganje praktičnog dijela ispita (poligon) osposobljavanja za samostalno upravljanje biciklom u 5. razredu. Svi učenici koji su pristupili vožnji na poligonu prethodno su sudjelovali na edukaciji „Sigurno sudjelovanje biciklista u prometu“ i polaganju pismenog djela ispita na internetskoj stranici HAK-a.
Također, u Osnovnoj školi Koprivnički Bregi i Područnoj školi Glogovac uz edukaciju na temu Sigurnost djece u prometu održano je i natjecanje u poznavanju prometnih znakova i pravila kojom prilikom su učenici II. razreda iskazali zavidno znanje.
 
Nadalje, u Gimnaziji „I. Z. Dijankovečkog“, Srednjoj gospodarskoj školi i Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ Križevci održana je preventivna akcija „KLIK“ u suradnji s HAK-om i AMK Križevci. Na interaktivnom i edukativnom predavanju o odgovornom ponašanju u prometu (korištenje sigurnosnog pojasa, vožnja pod utjecajem alkohola i droga i nepropisno korištenje mobilnog uređaja za vrijeme vožnje) održano je predavanje od strane predavača iz Hrvatskog autokluba učenicima završnih razreda. Učenici su mogli isprobati tzv. pijane naočale koje simuliraju percepciju vozača koji upravlja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, a sve s ciljem stjecanja kompetencija, znanja o sigurnosnim i zaštitnim mjerama i radnjama prije i za vrijeme upravljanja (ili prevoženja) vozilom, kao i razvoja vještina odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu. 

Pisane vijesti | Promet i vozila