Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa

Slika /ikone/Stop policija1.jpg

Tijekom vikenda utvrđeno je 129 prometna prekršaj, od čega 13 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 37 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i tri prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA  
                                           
U proteklom tjednu zabilježeno je devet kaznenih djela, od čega šest kaznenih djela općeg kriminaliteta, dva kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije i kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta.  

Kazneno je prijavljeno sedam osoba.

Razriješena su dva kaznena djela iz ranijeg razdoblja, za koja su prijavljene dvije osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježena su četiri prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih dva prekršaja svađe i vike, prekršaj drskog ponašanja i prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika. Prekršajno su prijavljene tri osobe.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom.

Nadalje, tijekom vikenda od 8. do 11. prosinca utvrđeno je 129 prometna prekršaj, od čega 13 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 37 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, prekršaj upravljanja za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom i četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Izvršen je nadzor 37 mladih vozača, a isti su počinili četiri prekršaja (dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, prekršaj ne korištenja sigurnosnog pojasa i prekršaj prekoračenja brzine kretanja vozila).

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 10. prosinca u 23:10 u Virju, kod 41-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 3,03 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u petak, 8. prosinca u 23:15 u Kalinovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 126 kilometara na sat, iako je ograničenje 90 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na prometnim sredstvima. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a vlasnici materijalnu štetu procjenjuju na ukupno 10.000 eura.

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečena je jedna osoba mlađa od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti