Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2024/2/IMG-47ca687d6da1d4edb8d9c612113e87a0-V.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom tjedna policijski službenici proveli su brojne preventivne aktivnosti  

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom tjedna, od 12. do 16. veljače policijski službenici Policijske postaje Koprivnica su u suradnji s Hrvatskim auto klubom i Auto klubom Koprivnica proveli edukativni program „Vidi i klikni“. Radionicama je ukupno prisustvovalo 430 djece vrtićkog uzrasta, koja su učila i razvijala vještine važne za pravilno sudjelovanje u cestovnom prometu.

Policijski službenici Policijske postaje Križevci su u utorak, 13. veljače, s djecom Dječjeg vrtića Križevci održali edukativnu šetnju gradom, kojom prilikom su djeca educirana kako se pravilno ponašati u prometu (siguran prijelaz preko obilježenog pješačkog prijelaza i dr.).

Nadalje, policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke su 13. i 15. veljače u osnovnim školama u Đurđevcu i Virju, učenicima predstavili kampanju „Postani policajac/policajka“, kojom prilikom su učenici informirani o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.

Također, u osnovnoj školi u Đurđevcu učenicima je održana edukacije na temu vršnjačkog nasilja, ovisnosti o internetu te elektroničkom zlostavljanju. Učenicima su prezentirani primjeri opasnosti koje vrebaju na internetu te su educirani kako se pravilno i sigurno koristiti društvenim mrežama.

U Osnovnoj školi u Sokolovcu na istu temu održana je edukacija roditeljima, koji su upozoreni na opasnosti kojima su izložena njihova djeca prilikom korištenja društvenih mreža, štetnostima dugotrajnog korištenja mobitela, igranja video igrica s elementima nasilja i slično. Roditelji su upoznati s mogućnostima zaštite odnosno sigurnosti njihove djece dok se nalaze na internetu (kao što je npr. ugradnja roditeljske zaštite).    

U sklopu nacionalne kampanje „Web heroj“ policijski službenici su u petak, 16. veljače, u Križevcima u prostoru Gradskog društva crvenog križa održali edukaciju za članove Crvenog križa, osobe starije životne dobi, volontere i korisnike. Tom prilikom policijski službenici osvrnuli su se na različite vrste prijevara poput: prijevare s računima, investicijske prijevare, prijevare putem online kupnje, romantične prijevare, „phishing“ mrežne krađe identiteta, krađe identiteta SMS-om, lažnih stranica banaka, krađe identiteta pozivom, zlonamjernih programa za mobilne uređaje i slično. Prisutni su savjetovani o samozaštitnom ponašanju, ali i kako odgovorno koristiti Internet i društvene mreže kroz primjere iz svakodnevnog života i prakse.
      
 

Pisane vijesti