Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa

Slika /ikone/Stop policija1.jpg

U proteklom tjednu zabilježeno je 25 kaznenih djela, 10 prekršaja narušavanja javnog reda i mira i 16 prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA     
                                        
U proteklom tjednu zabilježeno je 25 kaznenih djela, od kojih 17 kaznenih djela općeg kriminaliteta i osam kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije. Kazneno je prijavljeno 18 osoba.

Razriješena su dva kaznena djela iz ranijeg razdoblja, za koja su prijavljene tri osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježeno je 10 prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od čega četiri prekršaja svađe i vike, prekršaj držanja životinja bez nadzora, dva prekršaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika i tri ostala prekršaja. Prekršajno je prijavljeno 13 osoba.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom.

Nadalje, tijekom vikenda od 16. do 19. veljače 2024. godine, ukupno je utvrđeno 197 prometnih prekršaja, od čega 94 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 23 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje i šest prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Četiri su vozača bila uhićena, a jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Izvršen je nadzor nad 54 mlada vozača, a isti su počinili šest prometnih prekršaja (prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i tri ostala prekršaja).

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 16. veljače u 21.49 sati u Đurđevcu u Grkinskoj ulici, kod 56-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 3,29 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u petak, 16. veljače u 19 sati u Reki u Ulici Stjepana Radića, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 127 kilometara na sat, iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari i eksplozije.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti