Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2024/3/11877764_2907784.jpg
  • Slika
  • Slika

Tijekom proteklog tjedna održane su brojne preventivne aktivnosti  

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom tjedna, od 11. do 17. ožujka, policijski službenici su u Koprivnici i Rasinji održali info-točke usmjerene na pješake, vozače bicikala, mlade vozače i „četiri ubojice u prometu“.
U srijedu, 13. ožujka, učenici prvog razreda OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ posjetili su policijsku upravu  te im je prezentiran rad policijskih službenika, vozila i oprema koju koriste policijski službenici. Također, održana im je edukacija kako sigurno sudjelovati u prometu u svojstvu pješaka, vozača bicikala i električnih romobila.

U suradnji s Auto moto klubom Križevci, policijski službenici su učenicima u osnovnim školama u Svetom Petru Orehovcu, Svetom Ivanu Žabno i Križevcima održali edukativna predavanja u sklopu akcije „Sigurno u prometu“.

Također, 14. ožujka, u Đurđevcu je održana preventivna akcija „Siguran prijevoz djece u vozilima“ i info-točka o pravilnom korištenju sigurnosnog pojasa. Tijekom akcije roditelji su educirani o pravilnom načinu postavljanja dječjih autosjedalica i pravilnom korištenju sigurnosnog pojasa.    

Nadalje, policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke su u osnovnim školama u Molvama, Rasinji i Kloštru Podravskom te područnim školama, održali edukacije za ukupno 254 roditelja, a vezano za preventivne projekte „Zajedno protiv govora mržnje“ i „Sigurnost i zaštita djece na internetu i društvenim mrežama“ (vršnjačko nasilje, ovisnosti o internetu te elektroničko zlostavljanje). Roditelji su educirani na koji način zaštiti djecu na internetu (npr. ugradnja roditeljske zaštite), koje su posljedice igranja video igrica s elementima nasilja, opasnosti koje njihovu djecu vrebaju na internetu (govor mržnje, verbalno nasilje i sl.).    
     
Također, u Gimnaziji „Ivana Zakmardija Dijankovečkog“ u Križevcima u suradnji s Udrugom „Hera“ i „Kvark“, policijski službenici su održali edukaciju učenicima na temu „Sigurnost djece na internetu“. Tom prilikom učenicima prvih razreda dati su savjeti što učiniti kada su korištenjem društvenih mreža izloženi zlostavljanju i sl.     

U osnovnim školama u Koprivničkom Ivancu, Molvama, Koprivnici - OŠ „Braće Radić“, Sokolovcu i Svetom Petru Orehovcu, učenicima 8. razreda prezentirana je kampanja „Postani policajac/policajka“, kojom prilikom su učenici informirani o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.
 

Stranica