Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2024/5/12778516_3160769.jpg
  • Slika

Tijekom proteklog tjedna održane su brojne preventivne aktivnosti

Foto: PU koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna policijski službenici su u Đurđevcu i Herešinu održali info-točke usmjerene na tzv. „četiri ubojice u prometu“, vozače mopeda i motocikala i mlade vozače. Sudionici u prometu educirani su o sigurnom sudjelovanju u prometu, poštivanju prometnih propisa s naglaskom na korištenje sigurnosnog pojasa, poštivanje ograničenja brzine, opasnostima vožnje pod utjecajem alkohola, nepropisne uporabe mobitela, korištenju zaštitne kacige i tehničkoj ispravnosti mopeda i motocikala. Osim savjeta, sudionicima u prometu uručeni su preventivni materijali.   
 
Također, policijski službenici su u sklopu tehničkih pregleda traktora na terenu, u Gabajevoj Gredi, Kalinovcu, Dropkovcu i Gračini održali edukacije vozačima traktora. Tom prigodom vozačima je skrenuta pozornost na poštivanje prometnih propisa, a posebice na tehničku ispravnost vozila, vožnju pod utjecajem alkohola, prijevoz osoba u traktoru i priključnim vozilima, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, čišćenje blata s prometnica i drugo.

Nadalje, u Udruzi invalida Đurđevac polaznicima poludnevnog boravka održana je edukacija o sigurnom kretanju u prometu osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom, korištenju Europske parkirališne karte za osobe s invaliditetom te kako se zaštititi od kaznenih djela. Članovima Udruge pojašnjeno je sklapanje ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju te ostvarivanju socijalnih prava osoba s invaliditetom.      
 

Pisane vijesti