Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su održali niz preventivnih aktivnosti

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna policijske službenice Policijske postaje Koprivnica su u Osnovnoj školi u Drnju i Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski u Koprivnici u suradnji s Auto-klubom Koprivnica održale polaganje prometnih propisa za vozače bicikala u petim razredima i edukacija o sigurnom kretanju pješaka i vozača bicikala. Nakon uspješno položenog pismenog dijela uslijedio je praktični dio ispita na poligonu, nakon čega su učenici koji su uspješno položili ispit dobili „Potvrdu o osposobljenosti za upravljanje biciklom“.

Također, policijske službenice su u Goli u sklopu tehničkih pregleda traktora na terenu održale edukaciju, kojom prilikom je vozačima traktora skrenuta pozornost na poštivanje prometnih propisa, a posebice na tehničku ispravnost vozila, vožnju pod utjecajem alkohola, prijevoz osoba u traktoru i na priključnim vozilima, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, čišćenje blata s prometnica i drugo.  

Nadalje, u sklopu manifestacije „56. Križevačko veliko Spravišće“ u Križevcima je održano natjecanje „Sigurno i vješto u prometu“, te info-točka usmjerena na djecu i mlade u prometu, poštivanje prednosti prolaska, vozače mopeda i motocikala, kretanje bicikala i osobnih prijevoznih sredstava, mlade vozače, te četiri glavne ubojice u prometu.

Korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici i članovima Kluba za starije osobe „Mariška“, policijska službenica održala je edukativno predavanje na temu sigurnog kretanja starijih osoba i osoba s invaliditetom u prometu, kretanju pješaka i biciklista, te kaznenih djela na štetu starijih osoba i kako se zaštiti od istih.

U suradnji Službe civilne zaštite Koprivnica i Policijske uprave koprivničko-križevačke na području Koprivnice održana je preventivna akcija usmjerena na zaštitu građana od ekstremnih vrućina. Tom prilikom su građani upozoreni da u vozilu ne ostavljaju djecu ni kućne ljubimce kako bi se izbjeglo stradavanje istih, te da vode računa tijekom ljetnih mjeseci o načinu zaštite od sunca i topline kako bi izbjegli toplotni udar. Tijekom akcije građanima su uručeni preventivni materijali.
 

Pisane vijesti