Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2024/6/24.06. prevencija (7).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su održali nekoliko preventivnih aktivnosti

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu preventivnih aktivnosti, tijekom proteklog tjedna Policijska postaja Koprivnica u suradnji s Auto klubom Koprivnica u Osnovnoj školi Podolice i „Đuro Ester“ u Koprivnici te u Kunovcu, održali su polaganje prometnih propisa za vozače bicikala u petim razredima i edukacije o sigurnom kretanju pješaka i vozača bicikala. Nakon uspješno položenog pismenog dijela uslijedio je praktični dio ispita na poligonu.

U četvrtak, 20. lipnja učenici sedmih razreda Osnovne škole Braće Radić iz Koprivnice u sklopu projekta „Krimi tjedan“ posjetili su Policijsku postaju Koprivnica. Učenicima je prezentiran rad i oprema policijskih službenika te policijska vozila. Tom prigodom održana je i vježba službenog psa za detekciju opojnih droga.
 
U suradnji Policijske postaje Koprivnica, motokluba „Roosters“ i Crvenog križa Koprivnica, u subotu, 22. lipnja održana je preventivna akcija „Sigurno na dva kotača“. Tijekom akcije održane su edukacije o prometovanju mopeda i motocikala, prometnim nesrećama i prekršajima koje čine vozači ovih kategorija vozila, te pružanju prve pomoći.

Također, u sklopu održavanja moto utrke Grada Križevaca, Policijska postaja Križevci održala je info točku usmjerenu na kretanje mopeda, motocikala, bicikala i osobnih prijevoznih sredstava. Građani su savjetovani kako na siguran i pravilan način sudjelovati u prometu, te su im podijeljeni promotivni materijali.
 

Pisane vijesti