Preventivne aktivnosti u proteklom tjednu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2023/10/Preventivne aktivnosti (5).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno dijeljeni su i promotivni materijali

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Tijekom proteklog tjedna Policijsku postaju Đurđevac posjetila su djeca vrtićkih skupina iz Molvi, Ferdinandovca, Novog Virja i Đurđevca te im je prezentirana policijska oprema, službena vozila i vježba sa službenim psom.
Također, policijske službenice Policijske postaje Koprivnica održale su predavanje u dječjem vrtiću u Koprivnici i upoznale djecu s radom policijskih službenika. Dok su policijska službenica Službe za javni red i sigurnost i službenica Civilne zaštite Koprivnica održale edukativna predavanja u dječjim vrtićima u Peterancu i Sigecu, na temu sigurnog sudjelovanja u prometu i sigurno ponašanje u  slučaju požara, potresa i slično.
 
Nadalje, u Koprivnici je održana info točka na temu "četiri ubojice u prometu", vozači bicikla i pješaci, dok je u Čabrajima održana info točka na temu sigurnog sudjelovanja biciklista u prometu, kojom prilikom su djelatnici AMK Križevci postavili poligon za sigurnu i spretnu vožnju na kojem su svoje znanje pokazala prisutna djeca.
 
Apeliramo na sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa i prometnih znakova, posebice na bicikliste da koriste zaštitnu kacigu i reflektirajuće materijale, vozači i putnici u motornim vozilima da koriste sigurnosni pojas, makar vožnja trajala svega nekoliko minuta, a djecu u automobilima prevozite na stražnjim sjedalima uz obvezno korištenje sigurnosnih pojaseva i dječjih autosjedalica.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica