Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/Policija.kc.1.jpg

Ukupno je utvrđeno 182 prometnih prekršaja 

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 29. rujna do 2. listopada 2023. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je dvanaest (12) prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže i dvije osobe lakše ozlijeđene te devet prometnih nesreća s materijalnom štetom.
 
Vozači pod utjecajem alkohola evidentirani su u tri prometne nesreće, dok je jedan mladi vozač kao počinitelj evidentiran u jednoj prometnoj nesreći.
 
Ukupno je utvrđeno 182 prometnih prekršaja od čega 14 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 91 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, dva prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, sedam prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i prekršaj zabrane upravljanja vozilom.
 
Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda utvrđena je u subotu, 30. rujna u 13:15 u Đurđevcu, u Ulici Antuna Radića, kod 50-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,74 promila.
 
Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 1. listopada u 00:20 sati u Reki u Ulici Stjepana Radića, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 115 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.
 
Jedan vozač je bio uhićen, a četiri vozača su bila  smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Tijekom pojačanog nadzora prometa evidentiran je jedan recidivista.
 
U žurnom prekršajnom postupku na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici 26-godišnji vozač je kažnjen novčanom kaznom od 2.309,64 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije tri mjeseca jer je u nedjelju, 1. listopada u 7:40 u Koprivnici u Bilogorskoj ulici osobnim automobilom prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom pod utjecajem alkohola od 1,86 promila te napustio mjesto događaja prometne nesreće.  
 
Nadalje, izvršen je nadzor 44 mlada vozača, a isti su počinili 13 prometnih prekršaja (alkohol - 2, mobitel – 2, pojas – 1, ostalo – 8).
 
U sklopu predstojećeg tjedna policijski službenici će prilikom nadzora prometa, pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja vozila, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevoz djece u vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzor vozača traktora i bicikala, pješaka te recidivista. Pojačani nadzor prometa provesti će se i tijekom narednog vikenda.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila