Promet: U dvije prometne nesreće vozači napustili mjesto događaja

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

U protekla 24 sata zabilježene dvije prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracija

Prometne nesreće s materijalnom štetom

Jučer, 19. studenoga, oko 8.15 sati, u Križevcima na Trgu svetog Florijana na parkiralištu 19-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom VW križevačke registarske oznake te prilikom nepropisne vožnje unazad prednjim djelom vozila udarila je u parkirani osobni automobil VW križevačke registarske oznake. Nakon što je prouzročila prometnu nesreću vozačica je vozilom napustila mjesto događaja te je naknadno pronađena i protiv nje će biti pokrenut prekršajni postupak.

Također, jučer, 19. studenoga, oko 16.10 sati, u Koprivnici u Magdalenskoj ulici 66-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake krećući se u smjeru Starogradske ulice. Uslijed nepropisnog obilaženja automobil je prednjim bočnim djelom udario u zadnji dio osobnog automobila VW koprivničke registarske oznake kojim je upravljala 56-godišnja vozačica, a koja je bila zaustavljena na kolnom ulazu te djelomično zadnjim djelom na kolniku. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti

Obveze vozača kod događanja prometnih nesreća s materijalnom štetom

Ponovno podsjećamo vozače da su u slučaju događanja prometne nesreće s materijalnom štetom dužni, ukoliko je to moguće, vozila ukloniti s kolnika, omogućiti normalno odvijanje prometa, te popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima prije nego napuste mjesto prometne nesreće.  U slučaju da na mjestu prometne nesreće nema vlasnika vozila ili druge oštećene stvari, vozač je dužan tom vlasniku ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je izazvao prometnu nesreću.

Pisane vijesti | Promet i vozila