Promet: U protekla 24 sata zabilježene dvije prometne nesreće

Slika /ikone/1policija natpis.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 21. prosinca, oko 8.45 sati, u Križevcima 61-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Škoda križevačke registarske oznake. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Franje Račkoga oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu Golf križevačke registarske oznake kojim je upravljala 25-godišnja vozačica. Tom prilikom vozila su se čeono sudarila. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 21. prosinca, oko 15.05 sati, u Križevcima 37-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Ford križevačke registarske oznake. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Petra Zrinskog oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu Renault križevačke registarske oznake kojim je upravljao 48-godišnji vozač, a koji se kretao u smjeru Trga Sv. Florijana. Tom prilikom Ford je udario u lijevu stranu Renaulta. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti

Poštivanje prednosti prolaska
 
Podsjećamo sve sudionike u prometu na obvezu poštivanja postavljenih prometnih znakova i semafora na raskrižjima. Zasebno ističemo nužnost poštivanja crvenog svjetla semafora i prometnog znaka „Obavezno zaustavljanje“.
Ukoliko na raskrižju nema znakova koji reguliraju pravo prvenstva prolaska, riječ je o raskrižju cesta iste važnosti na kojem je vozač dužan propustiti vozilo koje mu nailazi (dolazi) s desne strane.
Također vozač vozila koje skreće ulijevo, bez obzira da li je riječ o raskrižju ili ravnoj cesti, dužan je propustiti vozilo koje mu dolazi u susret i koje zadržava smjer svojeg kretanja ili skreće udesno.

 

Pisane vijesti | Promet i vozila