Promet: U protekla 24 sata zabilježeno pet prometnih nesreća

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

U protekla 24 sata zabilježeno pet prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
 
Jučer, 20. lipnja, oko 20.55 sati, u Svetom Ivanu Žabno na Trgu Karla Lukaša 37-godišnji vozač upravljao je neregistriranim motociklom Yamaha pod utjecajem alkohola od 1,43 promila. Uslijed neprilagođene brzine motociklom je sletio van kolnika i prednjim kotačem udario u most kolnog ulaza. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.  
 
Jučer, 20. lipnja, oko 21.45 sati, u Križevcima u Ulici Tadije Smičiklasa 50-godišnji vozač upravljao je četverociklom Acces Apolo Bogart slavonsko brodske registarske oznake kojem je istekla važnost prometne dozvole te za vrijeme vožnje na glavi nije nosio zaštitnu kacigu. Uslijed nepropisnog kretanja četverocikl se prevrnuo. U prometnoj nesreći vozač je ozlijeđen, a po zaprimanju liječničke dokumentacije će biti pokrenut prekršajni postupak. 
  
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 20. lipnja, oko 8.50 sati, u Budančevici 28-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,35 promila, kod sebe nije imao vozačku i prometnu dozvolu te se nije zaustavio na znak ovlaštene osobe da zaustavi vozilo, već je povećao brzinu, sletio van kolnika i udario u betonaki stup. Vozač je pješice pokušao napustiti mjesto događa no sustignut je po policijskim službenicima  i nad njim su primijenjena sredstva prisile. Također, vozač je odbio testiranje na opojne droge te mu je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 20. lipnja, oko 9.15 sati, u Koprivničkom Ivancu u Vinogradskoj ulici na parkiralištu 60-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake. Prilikom nepropisne vožnje unazad udarila je u parkirani osobni automobil Ford koprivničke registarske oznake. Nakon što je prouzročila prometnu nesreću vozačica je vozilom napustila mjesto događaja te je naknadno pronađena i protiv nje će biti pokrenut prekršajni postupak.      
 
Jučer, 20. lipnja, oko 13.10 sati, u Grdaku 65-godišnjak je upravljao traktorom IMT koprivničke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 1,56 promila. Uslijed nepropisnog kretanja traktorom je sletio u odvodni kanal i udario u betonsko-žičanu ogradu. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila