Promet: Zabilježeno pet prometnih nesreća

Slika /ikone/prometna2.jpg

Na području policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom

Foto: Ilustracij

Na području policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.   
 
Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
 
U petak, 10. siječnja, oko 17.58 sati u Koprivnici 38 – godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 0,61 promila upravljao je osobnim automobilom Peugeot koprivničke registarske oznake u smjeru Ulice Ivana Sabolića. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Braće Radić oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu Ford koprivničke registarske oznake kojim je iz smjera Ulice Braće Radić u smjeru Ulice doktora Željka Selingera upravljala 38 – godišnja vozačica. Tom prilikom je došlo do udara prednjeg djela Peugeota u bočnu stranu Forda. Vozačica  je zadobila ozljede, čija će kvalifikacija ozljeda biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije, a protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

U subotu, 11. siječnja oko 17.30 sati, u Lepavini 53 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake. Dolaskom do raskrižja došlo je do slijetanja automobila van kolnika u odvodni kanal te udara u betonski dio dvorišne ograde. Tom prilikom je ozlijeđena 50 – godišnja putnica u osobnom automobilu. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će po zaprimanju liječničke dokumentacije bit podnesena odgovarajuća pismena.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
U petak, 10. siječnja, oko 8.40 sati u Koprivnici 34 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake. Dolaskom do raskrižja s kružnim tokom prometa s Ulicom Josipa Jurja Strossmayera i Ulicom Đure Basaričeka oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu Audi koprivničke registarske oznake kojim je kružnim tokom iz smjera Ulice Josipa Jurja Strossmayera u smjeru Ulice Đure Basaričeka upravljala 51 – godišnja vozačica. Tom prilikom je došlo do udara prednjeg djela Opela u bočnu stranu Audia. Protiv 34 – godišnjeg vozača biti će pokrenut prekršajni postupak.

U petak, 10. siječnja, oko 20.20 sati u Koprivnici 58 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Fiat koprivničke registarske oznake u smjeru Koprivničkog Ivanca te uslijed nepropisnog kretanja bočnim ogledalom udario u bočno ogledalo osobnog automobila Chevrolet koprivničke registarske oznake kojim se iz suprotnog smjera nepropisno kretao 60 – godišnji vozač. Protiv obojice vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
U subotu, 11. siječnja, oko 8.15 sati, u Đurđevcu na Trgu Svetog Jurja na parkiralištu 19 – godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Toyota koprivničke registarske oznake. Uslijed nepropisne vožnje unazad stražnjim djelom udario je u prednji dio propisno parkiranog osobnog automobila Audi koprivničke registarske oznake. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega bit će pokrenut prekršajni postupak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila