Promet: Zabilježeno pet prometnih nesreća

Slika /ikone/Policija 2019..png

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe ozlijeđene i tri s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe ozlijeđene i tri s materijalnom štetom.

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Jučer, 8. siječnja, oko 7.05 sati, u Križevcima na Trgu sv. Florijana 86-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Golf križevačke registarske oznake u smjeru Zagrebačke ulice. Tom prilikom došlo je do udara osobnog automobila u 61-godišnjeg pješaka koji se kretao preko kolnika. Pješak je zadobio ozljede čija kvalifikacija će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije. Na okolnosti prometne nesreće provodi se kriminalističko istraživanje.

Jučer, 8. siječnja, oko 10.50 sati, u Rakitnici u Bjelovarskoj ulici 22-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom Dacia zagrebačke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine  sletio je van kolnika, udario u betonski most prilaza kuće i metalni stup ograde. U prometnoj nesreći vozač je zadobio teške tjelesne ozljede i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Prometne nesreće s materijalnom štetom

Jučer, 8. siječnja, oko 6.20 sati, u Kloštru Vojakovačkom 38-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Seat križevačke registarske oznake te uslijed neprilagođene brzine sletio van kolnika u lijevi putni jarak.  Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.

Nadalje, 8. siječnja, oko 11.40 sati, u Jagnjedovcu nepoznati vozač upravljao je osobnim automobilom Ford koprivničke registarske oznake te je vozilom sletio van kolnika u putni jarak i prevrnuo se na krov. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja vozača.

Također, 8. siječnja, oko 13.20 sati, na cesti Kalinovac-Đurđevac 33-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Renault Twingo virovitičke registarske oznake. Prilikom nepropisnog pretjecanja autobusa Setra daruvarske registarske oznake kojim je upravljao 57-godišnji vozač, a koji se također kretao južnom prometnom trakom. Tom prilikom Renault je udario u bočni dio autobusa te je uslijed rotacije došlo do sudara s osobnim automobilom Kia krapinske registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 25-godišnji vozač. Automobil Kia je sletio van kolnika u putni jarak i prevrnuo se na krov.  Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti

Zimski uvjeti na cestama – oprezno u prometu
 
Podsjećamo vozače osobnih automobila da zimska oprema za osobne automobile znači da se na vozilu nalaze zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače. Naglašavamo da su vozači su dužni lance za snijeg postaviti na kotače vozila ukoliko to zahtijeva stanje kolnika kako bi mogli sigurno sudjelovati u prometu.
Vozačima savjetujemo da smanje brzinu kretanja vozila, povećaju razmak između vozila ispred sebe i razmak u odnosu na vozila koja pretječu ili obilaze, te u odnosu na vozače bicikala koje pretječu i pješake koje obilaze. Ne savjetujemo nagla kočenja i promjene smjera kretanja, kako ne bi dolazilo do zanošenja i slijetanja vozila s kolnika.

 

Pisane vijesti | Promet i vozila